Examene de limba suedeza SWEDEX

Coridis Care este primul centru de examinare a limbii suedeze din Romania pentru SWEDEX.

swedex-icon
Organizam examene de limba suedeza pentru nivelurile A2 , B1 și B2.

Data următoarelor examene:
Nivelul A2, B1 si B2:

30 septembrie 2017
28 octombrie 2017
25 noiembrie 2017
16 decembrie 2017


Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati.

INTREBARI FRECVENTE
1. La ce nivele se testeaza Swedex ?

Swedex se testeaza la nivelele A2, B1 si B2. In centrul nostru din Tirgu Mures se testeaz nivelurile A2, B1 si B2.

2. In ce scop ma poate ajuta testarea Swedex?
Swedex reprezinta certificarea cunostintelor de limba suedeza la nivelele A2, B1 sau B2, conform scalei Consiliului Europei. Este o dovada utila in cazul in care doresti sa lucrezi in Suedia, vrei sa iti continui studiile in limba suedeza sau sa urmezi cursuri de limba suedeza care nu necesita cunostiinte mai aprofundate de limba. Pe versoul certificatului sunt descrise in limba suedeza si in limba engleza cunostintele dobandite la nivelul la care ai fost testat.

3. Trebuie sa urmez un anumit curs ca sa pot sustine testul Swedex?

Nu. Swedex este un examen de sine statator pentru limba suedeza. Nu are nici o importanta UNDE si CUM ai invatat limba suedeza.

4. Cum ma pot pregati pentru Swedex?

O modalitate buna este sa urmezi un curs la nivelul corespunzator. Exista de asemenea un test model pe pagina de web a Swedex: http://www.folkuniversitetet.se/Las-mer-om-sprak/Sprakexamina/Swedex/Modelltest .

5. Unde pot sa sustin examenul Swedex?

La Folkuniversitetet in Suedia si in aproximativ 70 de locatii (centre) din afara Suediei.In Romania exista un singur centru de examinare Swedex in momentul de fata, la Coridis Care Targu-Mures.

6. Ce varsta trebuie sa am ca sa pot sustine examenul Swedex?

Trebuie sa ai 14 ani impliniti si sa NU ai limba suedeza ca limba materna. In circumstante speciale, este permis candidatilor mai tineri de 14 ani sa scrie testul Swedex. Pentru mai multe informatii in acest sens va rugam sa ne contactati.

7. Cu cat timp inaintea examenului trebuie sa ma inscriu pentru testarea Swedex?

In mod normal cu aproximativ 5-6 saptamani inainte de test trebuie notificat centrul Swedex. In unele cazuri se pot face inregistrari cel tarziu inainte cu 2 saptamani de testare. Pentru mai multe informatii in acest sens va rugam sa ne contactati.

8. Care sunt costurile testarii Swedex?

Pentru informatii legate de taxele de examinare, va rugam sa ne contactati.

9. Cand achit taxa de examinare?

Factura va fi emisa in ziua testarii Swedex, la sosirea participantilor la centrul de examinare Swedex si va fi achitata de participanti inaintea inceperii testarii.

10. Cum ma inregistrez pentru examenul Swedex?

Pentru a te inscrie va trebui sa completezi un formular de inscriere (pe care ti-l putem trimite pe mail la solicitarea ta) si vei atasa si o copie dupa Cartea de Identitate (sau Pasaport).

11. Ce include testul Swedex?

Swedex testeaza toate abilitatile lingvistice. Testul include urmatoarele parti:
• Citire si Intelegere (Läsförståelse)
• Gramatica si Vocabular (Ord och Grammatik)
• Ascultare si Intelegere (Hörförståelse)
• Exercitiu de scriere (Skrivuppgift)
• Examinare orala (Muntligt prov)

12. Cat timp dureaza testarea?

Swedex A2 dureaza aprox. 2 ore si 30 de minute cu pauzele incluse (partea scrisa in jur de 2 ore si examinarea orala circa 8 minute/ persoana: participantii sunt testati pe rand, fiecare).
Swedex B1 dureaza aprox. 3 ore si 30 de minute cu pauzele incluse (partea scrisa in jur de 3 ore si examinarea orala circa 15 minute/ pereche; se adauga 15 minute timp de pregatire).

13. Sunt permise instrumente ajutatoare?

Instrumente ajutatoare cum ar fi dictionare, telefoane mobile, etc. nu sunt permise in timpul testarii.

14. Se poate repeta testul?

Da, insa trebuie repetat intregul test, nu se pot repeta parti din test (de ex. partea scrisa sau cea orala). Un nou tarif se percepe.

15. Cum se corecteaza testul? Care sunt calificativele care se primesc la test?

Partile scrise la nivelul A2 si B1 se calculeaza impreuna: Citire si Intelegere (Läsförståelse), Gramatica si Vocabular (Ord och Grammatik), Ascultare si Intelegere (Hörförståelse), Scriere (Skrivuppgift) – acestea reprezentand impreuna examinarea scrisa. Partea orala se noteaza/ apreciaza separat. Trebuie sa acumulezi minim 60% atat la partea scrisa cat si la partea orala ca sa obtii punctajul minim (de trecere). Vei primi o sinteza a rezultatului testarii. Vei primi una dintre urmatoarele aprecieri:
Mycket väl godkänd = Foarte bine
Väl godkänd = Bine
Godkänd = Admis
Underkänd = Respins
Daca primesti ‘”Respins” la una din partile testului (partea scrisa sau partea orala) esti respins la intregul test.
Daca esti respins, poti sa repeti intregul test la urmatoarea testare (dar nu mai repede de 6 luni de la prima testare).

Pentru examenul B2 se aplică și alte reguli; aici sunt date doar calificativele ADMIS (Godkänd) sau RESPINS (Underkänd). Swedex B2 constă din patru module de examen. Pentru fiecare modul trebuie să atingeți limita minimă sau să nu fiți admis.

Pentru a trece întregul examen, trebuie să atingeți nivelul ADMIS la cel puțin trei (3) module de examen și limita minimă a unui modul maxim (1). Nu contează pe care modul (module) obțineți un Pass sau atingeți limita minimă la minumum un modul.

Dacă sunteți respins la un modul, va fi intreg testul respins. Aceasta înseamnă că trebuie să intreg examenul din nou data viitoare.

16. Primesc un certificat?

Cei care sunt admiși la examnul Swedex primesc un certificat și un document care descrie rezultatele fiecarei parti a testului. Cei care nu sunt admisi vor obtine informații cu privire la rezultatele obtinute la fiecare parte a testului.

17. Cat timp dureaza ca sa obtin certificatul?
Vei primi certificatul Swedex in circa 6 – 8 saptamani de la data testarii, in functie de volumul de munca de la Swedex din Gothenburg, Suedia.

swedex-icon